
MLEKO KOZIE PEŁNE W PROSZKU

Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Pasteryzowane pełne mleko kozie 100%, suszone w proszku.
Przechowywanie:
W suchym i chłodnym miejscu, chronionym przed światłem, w oryginalnym opakowaniu. Po użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt można przechowywać przez 18 miesięcy. Data na opakowaniu.
Średni stopień regeneracji: 12%
Przykład na 100 litrów mleka regenerowanego: 12 kg proszku + 88 litrów wody
Przygotowanie:
Przygotowanie poprzedniego wieczoru:
Całość proszku wymieszać z ¼ objętości zimnej wody.
Zgodnie z powyższym przykładem zmieszaj 12 kg proszku z 22 litrami zimnej wody.
Umieścić na zimno (zapewni to dobre rozproszenie).
Następnego ranka:
Pozostałe ¾ wody wymieszać z preparatem z poprzedniego dnia.
Temperatura wody od 25 do 30°C w zależności od żądanej temperatury.
Wzorem powyższego przykładu zmieszać z preparatem 66 litrów wody o temperaturze 25/30°C (opcjonalnie pasteryzować).
Mieszać ze świeżym mlekiem od 10 do 90%.