Beaugel 12
Gotowy zestaw do produkcji serków dojrzewających z przerostem niebieskiej pleśni. Fiolka przeznaczona na 5 litrów mleka. Zaleca się użycie foremek ( 058CGA ) Picodon.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel Acid 1
Szczepionka służąca do produkcji jogurtu w oparciu o bakterie kwasu mlekowego wzbogacone o Lactobacillus acidophilus. Otrzymany produkt charakteryzuje się doskonałą strawnością i posiada właściwości wzmacniania odporności układu pokarmowego.
1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel Bifi 1
Beaugel bifidus to szczepionka służąca do produkcji jogurtu w oparciu o bakterie kwasu mlekowego wzbogacone o Lactobacillus bifidus. Doceniany ze względu na swoje działanie antyinfekcyjne, mleko fermentowane z dodatkiem Lbc. Bifidus pozwala na lepszą absorpcje laktozy u osób z niedostatkiem laktazy jelitowej. Otrzymany produkt charakteryzuje się doskonałą strawnością i posiada właściwości wzmacniania odporności układu pokarmowego. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ALPHA 10
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ALPHA 3
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ALPHA 6
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel 10 25l
jest gotowym zestawem składającym się z podpuszczki, kultur bakteryjnych kwaszących, chlorku wapnia oraz mleka w proszku jako nośnika, przeznaczony do produkcji świeżych serków nakładanych łyżką: feselek lub świeżych twarożków.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel 11 25l
Beaugel 11 jest gotowym zestawem do produkcji świeżych serków krótkodojrzewających - charollais, składającym się z podpuszczki, kultur bakteryjnych kwaszących, kultur dojrzewających, chlorku wapnia oraz mleka w proszku jako nośnika. Jedna dawka przeznaczona jest na 25 litrów mleka.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel Coagulant Presure 60 ml
Podpuszczka Koagulant Beaugel Presure zawiera naturalną podpuszczkę cielęcą w granulacie oraz sól. Zalecana do wysokiej jakości serów dojrzewających.
Dostępność: wycofany z oferty
30,00 zł
Beaugel Elben
Beaugel Elben - preparat z fermentowanego mleka, bardzo aromatyczny, składający się z bakterii zakwaszających i aromatyzujących. Spożywany w krajach Maghrebu i Bliskiego Wschodu, Elben (nazywany też "Lben", "Leben", "Labneh" ... w zależności od regionu ) jest orzeźwiającym napojem, podawanym samodzielnie lub praktycznie do wszystkich tradycyjnych potraw orientalnych, zwłaszcza kuskusu. Elben różni się od Raiebu, który raczej podawany jest do dań z twarogu lub sera. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.
Dostępność: brak towaru
Beaugel Kefir 2
Szczepionka do wyrobu kefiru zawierająca w swoim składzie bakterie mlekowe i drożdże. Dłuższy czas ukwaszania (około 24h) sprawia, że Kefir 2 jest wyrazisty w smaku.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel Raieb 1
Beaugel Raieb - preparat z fermentowanego mleka zawierający bakterie zagęszczające teksturę oraz aromatyzujące, słabo ukwaszające. Spożywany w krajach Maghrebu i Bliskiego Wschodu zwłaszcza w czasie ramadanu, Raieb (nazywany też "Elben raieb", "rayeb", "RAIB" ... w zależności od regionu) jest produktem mlecznym, który może być spożywany jako napój lub zsiadłe mleko, także aromatyzowane. Można go podawać z chlebem lub kuskusem ale najczęściej spożywany jest z twarogiem lub świeżym serem. Jest mniej kwaśny niż Elben. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel Soja 1
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel Yog 1
Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich wspólne działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje tradycyjny jogurt, o lekko kwaśnym smaku i mocnej teksturze.
Po dodaniu cukru może być również tradycyjnym jogurtem słodzonym. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel Yog 2
Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje tradycyjny jogurt, o naturalnym kremowym smaku.zrównoważonym między słodyczą i kwasowością.
Po dodaniu cukru może być również tradycyjnym jogurtem słodzonym. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel Yog 3
Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich wspólne działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje kremowy jogurt o lekkim i słodkim smaku i bardzo gładkiej teksturze.
Idealny do łączenia z konfiturami. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Beaugel Yog 4
Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje jogurt o spójnej teksturze i lekko kwaskowym, wyrazistym smaku. Idealny do łączenia z owocami
1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
BETA 1
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów twardych bez oczek i serów kwasowo-podpuszczkowych (sery świeże i miękkie kozie) oraz fety.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
BETA 8
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów twardych bez oczek i serów kwasowo-podpuszczkowych (sery świeże i miękkie kozie) oraz fety.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cyferki kazeinowe (0-9)
Czarne cyfry kazeinowe zapewniają biokompatybilne, nieusuwalne i odporne na manipulacje oznaczenie.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dystrybutor INOX do form o średnicy 63 mm
Dystrybutor ułatwiający i przyspieszający formowanie w poszczególnych formach.
Dostępność: brak towaru
Faisselle jednorazowa foremka N°0, 125 ml (10 sztuk)
Jednorazowa foremka do sera wykonana z polipropylenu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Faisselle jednorazowa foremka N°1, 200 ml (10 sztuk)
Jednorazowa foremka do sera wykonana z polipropylenu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Faisselle jednorazowa foremka N°4, 500 ml (10 sztuk)
Jednorazowa foremka do sera wykonana z polipropylenu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Faisselle tacka czteropak N°0
Tacka z 4 miejscami + pokrywka; na foremki Faisselle N°0.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Faisselle tacka czteropak N°0
Tacka z 4 miejscami + pokrywka; na foremki Faisselle N°0.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Faisselle tacka czteropak N°1
Tacka z 4 miejscami + pokrywka; na foremki Faisselle N°1.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Faisselle tacka sześciopak N°0
Tacka z 6 miejscami + pokrywka; na foremki Faisselle N°0.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Filtr / worek do ociekania na skrzep
Filtr / worek do ociekania na skrzep. Wykonany z wysokiej jakości poliestru.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Baby Gouda 0,350 kg
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Brique
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Brousse Ricotta Duża
Forma Brousse-Ricotta przeznaczona do produkcji serów miękkich, nieprasowanych. Idealna do serów typu Ricotta. Jest to największa z form "Brousse" o pojemności 1,2L. Wymiary formy to 145/110/93
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Brousse Ricotta Mała
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Brousse Ricotta Średnia
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Buche
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Camembert mała
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Carre
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Charolais 73/63, wysokość 140 mm
Forma Charolais - forma przeznaczona do produkcji serków charolais, a także innych małych serków twarogowych i świeżych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Charolais 80/70, wysokość 130 mm
Forma Charollais - forma przeznaczona do produkcji serków charollais, a także innych małych serków twarogowych i świeżych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Coeur
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Creusois duża
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Creusois mała
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma do masła 90 g
Forma do ręcznego formowania masła (blok 85 do 95 g).
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Faisselle z dnem
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
FORMA MUNSTER
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Piramida
Piękna i nietuzinkowa forma serowarska Piramida (Pyramide).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Roquefort Basket 204/195, wysokość 103 mm
Forma „koszykowa” z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością do formowania sera Roquefort.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Roquefort Basket 212/205, wysokość 200 mm
Forma „koszykowa” z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością do formowania sera Roquefort.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Forma Saint Nectaire z wieczkiem
Forma Saint Nectaire z wieczkiem, o wymiarach 200/200/80.
Dostępność: brak towaru
Forma St Nectaire z wieczkiem
Forma St Nectaire z wieczkiem o wymiarach 200/200/150 mm.
Dostępność: brak towaru
Forma St. Marcellin
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Forma St.Marcellin Mini
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Harfa serowarska z nożami ze stali nierdzewnej
Wysokiej jakości krajacz do skrzepu (harfa serowarska) wykonany ze stali nierdzewnej.
Dostępność: brak towaru
IOTA 2
Kultura zawierająca szczepy bakterii propionowych (Propionibacterium) niegazujących lub nieznacznie gazujących, przeznaczona do serów prasowanych, wysokodogrzewanych lub niskodogrzewanych, np. Gruyère. Produkuje niewiele gazu - oczka będą nieliczne lub nie będzie ich wcale.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
IOTA CL1
Kultura startowa zawierająca zarówno szczepy kwaszące jak i dojrzewania powierzchniowego - szczepy mezofilne, 3 rodzaje drożdży i Geotrichum candidum. Przeznaczona do produkcji serów kwasowo-podpuszczkowych miękkich typu Saint Marcellin, Picodon, Charolais, Rigotte, Crottin, kozi półtwardy. Umożliwia dojrzewanie sera i uzyskanie skórki koloru kremowo-białego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
IOTA CL2
Kultura startowa zawierająca zarówno szczepy kwaszące jak i dojrzewania powierzchniowego - szczepy mezofilne, drożdże i Geotrichum candidum. Przeznaczona do produkcji serów kwasowo-podpuszczkowych miękkich typu Saint Marcellin, Picodon, Charolais, Rigotte, Crottin, kozi półtwardy. Umożliwia dojrzewanie sera i uzyskanie skórki koloru białego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
IOTA M
Kultura startowa zawierająca mezofilne szczepy kwaszące, Brevibacterium Linens, Staphylococcus xylosus i drożdże. Taka mieszanka szczepów zapewnia powolne i ograniczone ukwaszanie, oraz wytworzenie na powierzchni sera mazi uczestniczącej w dojrzewaniu, powodującej umiarkowaną proteolizę. Kultura startowa przeznaczona do produkcji sera Munster, o pomarańczowej skórce, łagodnym smaku i intensywnym aromacie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
IOTA ST NECTAIRE 1
Kultura startowa zawierająca Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Enterokoki i Mikrokoki. Przeznaczona do produkcji serów miękkich i serów twardych prasowanych, niskodogrzewanych typu Saint Nectaire.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
KAPPA 1
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilno-termofilna, zawierająca szczepy bakterii: 70% Streptococcus thermophilus, 20% Lactobacillus delbrueckii i Lactobacillus helveticus, 10% Lactococcus lactis. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów prasowanych wysoko dogrzewanych, np. Gruyère.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
KAPPA 2
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilno-termofilna, zawierająca szczepy bakterii: 25% Streptococcus thermophilus, 75% Lactobacillus delbrueckii i Lactobacillus helveticus. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów prasowanych wysoko dogrzewanych o wyrazistym smaku (np: Abondance, Beaufort).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
KAPPA 3
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilno-termofilna, z dodatkiem bakterii propionowych produkujących gaz. Zawiera szczepy bakterii: 15% Streptococcus thermophilus, 65% Lactobacillus delbrueckii i Lactobacillus helveticus, 20% Propionibacterium. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów prasowanych wysoko dogrzewanych, z dużymi oczkami i o typowym aromacie sera Gruyère.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
KAPPA 4
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilna zawierająca szczepy bakterii: Lactobacillus helveticus i Lactobacillus lactis. Kultury bakterii przeznaczone są do stosowania jako dodatek przy produkcji serów prasowanych, nisko i wysoko dogrzewanych. Poprawiają proteolizę i wspomagają tworzenie aromatu w serach dojrzewających. Mogą być stosowane również jako dodatek do solanki do przechowywania Fety.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
LAMBDA 12
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus. Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Kultura zalecana do produkcji jogurtów z mleka koziego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
LAMBDA 3
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (50%:50%). Kultura zalecana do produkcji jogurtów i miękkich serów z mleka owczego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
LAMBDA 6
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Mają zdolności zagęszczające, bardzo słabe ukwaszanie wtórne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
LAMBDA 7
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Mają zdolności zagęszczające, bardzo słabe ukwaszanie wtórne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
LAMBDA 8
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu zbiornikowego i termostatowego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
LAMBDA 9
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Mają zdolności zagęszczające, bardzo słabe ukwaszanie wtórne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
OMEGA 1
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
OMEGA 2
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
OMEGA 3
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
OMEGA 4
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Papier Camembert (250 sztuk)
Specjalistyczny papier (materiał dwu-częściowy) do pakowania serów typu CAMEMBERT oraz podobnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Podpuszczka naturalna Beaugel 5 1l
Podpuszczka naturalna to enzym pozyskiwany ze śluzówki żołądków młodych ssaków - w tym przypadku z żoładków koźląt. Produkt dedykowany jest do produkcji serów z mleka koziego (ale może być używany również do produkcji serów z mleka pochodzącego od innych zwierząt). Preparat ten umożliwia szybką i efektywną koagulację mleka.
Podpuszczka naturalna Beaugel 5 ma moc 1:3000.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Podpuszczka naturalna Beaugel 50 1l
Podpuszczka naturalna to enzym pozyskiwany ze śluzówki żołądków młodych ssaków - w tym przypadku z żoładków cieląt. Produkt dedykowany jest do produkcji serów z mleka krowiego (ale może być używany również do produkcji serów z mleka pochodzącego od innych zwierząt). Preparat ten umożliwia szybką i efektywną koagulację mleka.
Podpuszczka naturalna Beaugel 500 ma moc 1:1000.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pojemniczek na serki świeże 200 ml (10 sztuk)
Pojemniczek do serów świeżych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pojemniczek na serki świeże 500 ml (10 sztuk)
Pojemniczek do serów świeżych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pokrywka, średnica 116mm (10 sztuk)
Pokrywka z przezroczystego polipropylenu, średnica 116 mm, wysokość 16 mm, do pojemniczka na świeży ser 905AAB oraz 905AAA, dopuszczona do kontaktu z żywnością.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pokrywka, średnica 88mm (10 sztuk)
Pokrywka z przezroczystego polipropylenu, średnica 88 mm, wysokość 18 mm, do pojemniczka na świeży ser 906AAB, dopuszczona do kontaktu z żywnością.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Profesjonalny papier parafinowany 32 x 25 cm (10 kg)
Papier parafinowany do pakowania, 50-55 g/m² (ser po stronie parafinowanej).
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pudełko drewniane okrągłe z wieczkiem zszywane zszywkami
Pudełko + wieczko do różnego typu serów, w tym pleśniowych i dojrzewających. Piękne i eleganckie opakowanie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ręczny młynek do ziarna/skrzepu
Profesjonalny, ręczny młynek do mielenia ziarna serowarskiego/skrzepu. Dedykowany zwłaszcza do sera Cheddar, Cantal, Salers, Fourme de Montbrison i podobnych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
ROCOU - barwnik annato 1 litr
Naturalny barwnik roślinny, barwa pomarańczowa do żółtej. Stosowany do barwienia skórki serów przez nacieranie lub całych serów przez dodanie do mleka przed zaprawieniem podpuszczką.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Ruszt do ociekania 31
Ruszt do ociekania o wymiarach 630x510. Przeznaczony do serów pleśniowych i kwasowo podpuszczkowych.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 24 godziny
Ruszt do ociekania 51
Ruszt do ociekania o wymiarach 630x510. Przeznaczony do serów pleśniowych i kwasowo podpuszczkowych.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 24 godziny
SIGMA 15
Skoncentrowana mieszanka sporów Penicillum Roqueforti do produkcji serów z przerostem niebieskiej pleśni, np. Fourme, inne niewielkie sery w typie Roquefort. Charakteryzuje się niewielkim działaniem proteolitycznym. Gwarantuje wytwarzanie specyficznego, lekko owocowego i maślanego aromatu, oraz przerostów pleśni o barwie jasnoniebieskiej/jasnozielonej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
SIGMA 22 (Debaryomyces Hansenii)
Debaryomyces hansenii, liofilizowana kultura do serów dojrzewających, rozwój drożdży na powierzchni.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny