Katalog Coquard

Pełny katalog produktów firmy Coquard do pobrania poniżej (PDF).

W przypadku zainteresowania konkretnymi produktami z katalogu, zapraszamy do kontaktu z nami.

katalog coquard

 

Ets Coquard

Beaugel 12

Beaugel 12
Beaugel 12

Gotowy zestaw do produkcji serków dojrzewających z przerostem niebieskiej pleśni. Fiolka przeznaczona na 5 litrów mleka. Zaleca się użycie foremek ( 058CGA ) Picodon.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

13,00 zł

szt.

Beaugel Acid 1

Beaugel Acid 1
Beaugel Acid 1

Szczepionka służąca do produkcji jogurtu w oparciu o bakterie kwasu mlekowego wzbogacone o Lactobacillus acidophilus. Otrzymany produkt charakteryzuje się doskonałą strawnością i posiada właściwości wzmacniania odporności układu pokarmowego.

1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,50 zł

szt.

Beaugel Bifi 1

Beaugel Bifi 1
Beaugel Bifi 1

Beaugel bifidus to szczepionka służąca do produkcji jogurtu w oparciu o bakterie kwasu mlekowego wzbogacone o Lactobacillus bifidus. Doceniany ze względu na swoje działanie antyinfekcyjne, mleko fermentowane z dodatkiem Lbc. Bifidus pozwala na lepszą absorpcje laktozy u osób z niedostatkiem laktazy jelitowej. Otrzymany produkt charakteryzuje się doskonałą strawnością i posiada właściwości wzmacniania odporności układu pokarmowego. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,50 zł

szt.

FORMA PICODON

FORMA PICODON
FORMA PICODON

Forma serowarska o wymiarach 87/74/85

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,70 zł

szt.

ALPHA 12

ALPHA  12
ALPHA 12

Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

36,00 zł

szt.

ALPHA 10

ALPHA 10
ALPHA 10

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

ALPHA 3

ALPHA 3
ALPHA 3

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

ALPHA 6

ALPHA 6
ALPHA 6

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

Beaugel 10 25l

Beaugel 10 25l
Beaugel 10 25l

jest gotowym zestawem składającym się z podpuszczki, kultur bakteryjnych kwaszących, chlorku wapnia oraz mleka w proszku jako nośnika, przeznaczony do produkcji świeżych serków nakładanych łyżką: feselek lub świeżych twarożków.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

33,00 zł

szt.

Beaugel 11 25l

Beaugel 11 25l
Beaugel 11 25l

Beaugel 11 jest gotowym zestawem do produkcji świeżych serków krótkodojrzewających - charollais, składającym się z podpuszczki, kultur bakteryjnych kwaszących, kultur dojrzewających, chlorku wapnia oraz mleka w proszku jako nośnika. Jedna dawka przeznaczona jest na 25 litrów mleka.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

30,00 zł

szt.

Beaugel Coagulant Presure 60 ml

Beaugel Coagulant Presure 60 ml
Beaugel Coagulant Presure 60 ml

Podpuszczka Koagulant Beaugel Presure zawiera naturalną podpuszczkę cielęcą w granulacie oraz sól. Zalecana do wysokiej jakości serów dojrzewających.

Dostępność: wycofany z oferty

Cena:

30,00 zł

Beaugel Elben

Beaugel Elben
Beaugel Elben

Beaugel Elben - preparat z fermentowanego mleka, bardzo aromatyczny, składający się z bakterii zakwaszających i aromatyzujących. Spożywany w krajach Maghrebu i Bliskiego Wschodu, Elben (nazywany też "Lben", "Leben", "Labneh" ... w zależności od regionu ) jest orzeźwiającym napojem, podawanym samodzielnie lub praktycznie do wszystkich tradycyjnych potraw orientalnych, zwłaszcza kuskusu. Elben różni się od Raiebu, który raczej podawany jest do dań z twarogu lub sera. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

Dostępność: brak towaru

Cena:

10,50 zł

Beaugel Kefir 2

Beaugel Kefir 2
Beaugel Kefir 2

Szczepionka do wyrobu kefiru zawierająca w swoim składzie bakterie mlekowe i drożdże. Dłuższy czas ukwaszania (około 24h) sprawia, że Kefir 2 jest wyrazisty w smaku.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,50 zł

szt.

Beaugel Raieb 1

Beaugel Raieb 1
Beaugel Raieb 1

Beaugel Raieb - preparat z fermentowanego mleka zawierający bakterie zagęszczające teksturę oraz aromatyzujące, słabo ukwaszające. Spożywany w krajach Maghrebu i Bliskiego Wschodu zwłaszcza w czasie ramadanu, Raieb (nazywany też "Elben raieb", "rayeb", "RAIB" ... w zależności od regionu) jest produktem mlecznym, który może być spożywany jako napój lub zsiadłe mleko, także aromatyzowane. Można go podawać z chlebem lub kuskusem ale najczęściej spożywany jest z twarogiem lub świeżym serem. Jest mniej kwaśny niż Elben. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,50 zł

szt.

Beaugel Soja 1

Beaugel Soja 1
Beaugel Soja 1
Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Streptococcus Thermophilus, Lactobacillus Bulgaricus i Casei. Ich wspólne działanie pozwala na fermentację sojowego mleka, z którego powstaje jogurt o gładkiej teksturze i zrównoważonym smaku.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,50 zł

szt.

Beaugel Yog 1

Beaugel Yog 1
Beaugel Yog 1

Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich wspólne działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje tradycyjny jogurt, o lekko kwaśnym smaku i mocnej teksturze.

Po dodaniu cukru może być również tradycyjnym jogurtem słodzonym. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości  probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

 

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,50 zł

szt.

Beaugel Yog 2

Beaugel Yog 2
Beaugel Yog 2

Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje tradycyjny jogurt, o naturalnym kremowym smaku.zrównoważonym między słodyczą i kwasowością.

 

Po dodaniu cukru może być również tradycyjnym jogurtem słodzonym. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości  probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

 

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

Beaugel Yog 3

Beaugel Yog 3
Beaugel Yog 3

Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich wspólne działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje kremowy jogurt o lekkim i słodkim smaku i bardzo gładkiej teksturze.

Idealny do łączenia z konfiturami. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości  probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

Beaugel Yog 4

Beaugel Yog 4
Beaugel Yog 4

Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje jogurt o spójnej teksturze i lekko kwaskowym, wyrazistym smaku. Idealny do łączenia z owocami

1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,50 zł

szt.

BETA 1

BETA 1
BETA 1

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów twardych bez oczek i serów kwasowo-podpuszczkowych (sery świeże i miękkie kozie) oraz fety.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

BETA 8

BETA 8
BETA 8

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów twardych bez oczek i serów kwasowo-podpuszczkowych (sery świeże i miękkie kozie) oraz fety.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

Cyferki kazeinowe (0-9)

Cyferki kazeinowe (0-9)
Cyferki kazeinowe (0-9)

Czarne cyfry kazeinowe zapewniają biokompatybilne, nieusuwalne i odporne na manipulacje oznaczenie.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

388,70 zł

szt.

DELTA 1

DELTA 1
DELTA 1

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura termofilna składająca się z pojedynczego, szybko działającego szczepu bakterii Streptococcus thermophilus.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

Dystrybutor INOX do form o średnicy 63 mm

Dystrybutor INOX do form o średnicy 63 mm
Dystrybutor INOX do form o średnicy 63 mm

Dystrybutor ułatwiający i przyspieszający formowanie w poszczególnych formach.

Dostępność: brak towaru

Cena:

2 332,51 zł

Faisselle jednorazowa foremka N°0, 125 ml (10 sztuk)

Faisselle jednorazowa foremka N°0, 125 ml (10 sztuk)
Faisselle jednorazowa foremka N°0, 125 ml (10 sztuk)

Jednorazowa foremka do sera wykonana z polipropylenu.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

4,60 zł

szt.

Faisselle jednorazowa foremka N°1, 200 ml (10 sztuk)

Faisselle jednorazowa foremka N°1, 200 ml (10 sztuk)
Faisselle jednorazowa foremka N°1, 200 ml (10 sztuk)

Jednorazowa foremka do sera wykonana z polipropylenu.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

4,90 zł

szt.

Faisselle jednorazowa foremka N°4, 500 ml (10 sztuk)

Faisselle jednorazowa foremka N°4, 500 ml (10 sztuk)
Faisselle jednorazowa foremka N°4, 500 ml (10 sztuk)

Jednorazowa foremka do sera wykonana z polipropylenu.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,00 zł

szt.

Faisselle tacka czteropak N°0

Faisselle tacka czteropak N°0
Faisselle tacka czteropak N°0

Tacka z 4 miejscami + pokrywka; na foremki Faisselle N°0.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

3,50 zł

szt.

Faisselle tacka czteropak N°0

Faisselle tacka czteropak N°0
Faisselle tacka czteropak N°0

Tacka z 4 miejscami + pokrywka; na foremki Faisselle N°0.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

6,00 zł

szt.

Faisselle tacka czteropak N°1

Faisselle tacka czteropak N°1
Faisselle tacka czteropak N°1

Tacka z 4 miejscami + pokrywka; na foremki Faisselle N°1.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

6,00 zł

szt.

Faisselle tacka sześciopak N°0

Faisselle tacka sześciopak N°0
Faisselle tacka sześciopak N°0

Tacka z 6 miejscami + pokrywka; na foremki Faisselle N°0.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

4,00 zł

szt.

Filtr / worek do ociekania na skrzep

Filtr / worek do ociekania na skrzep
Filtr / worek do ociekania na skrzep

Filtr / worek do ociekania na skrzep. Wykonany z wysokiej jakości poliestru.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

329,00 zł

Forma Baby Gouda 0,350 kg

Forma Baby Gouda 0,350 kg
Forma Baby Gouda 0,350 kg
Forma Baby Gouda 0,350 kg o wymiarach 112/60.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

95,00 zł

szt.

Forma Brique

Forma Brique
Forma Brique
Forma Brique przeznaczona do produkcji serów miękkich, nieprasowanych. Wymiary formy 80/70/160.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,50 zł

szt.

Forma Brousse Ricotta Duża

Forma Brousse Ricotta Duża
Forma Brousse Ricotta Duża

Forma Brousse-Ricotta przeznaczona do produkcji serów miękkich, nieprasowanych. Idealna do serów typu Ricotta. Jest to największa z form "Brousse" o pojemności 1,2L. Wymiary formy to 145/110/93

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,60 zł

szt.

Forma Brousse Ricotta Mała

Forma Brousse Ricotta Mała
Forma Brousse Ricotta Mała
Forma Brousse-Ricotta przeznaczona do produkcji serów miękkich, nieprasowanych. Idealna do serów typu Ricotta. Jest to najmniejsza z form "Brousse" o pojemności 0,5L. Wymiary formy 110/85/65

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

9,40 zł

szt.

Forma Brousse Ricotta Średnia

Forma Brousse Ricotta Średnia
Forma Brousse Ricotta Średnia
Forma Brousse-Ricotta przeznaczona do produkcji serów miękkich, nieprasowanych. Idealna do serów typu Ricotta. Jest to średnia z form "Brousse" o pojemności 0,6L. Wymiary formy 115/90/82

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,50 zł

szt.

Forma Buche

Forma Buche
Forma Buche
Forma Buche o wymiarach 55/55/200. Forma nie posiada dna.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,50 zł

szt.

Forma Camembert mała

Forma Camembert mała
Forma Camembert mała
Forma Camembert mała o wymiarach 85/85/100. Forma nie posiada dna.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

szt.

Forma Carre

Forma Carre
Forma Carre
Forma Carre o wymiarach 100/100/110. Forma nie posiada dna.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

27,50 zł

szt.

Forma Charolais 73/63, wysokość 140 mm

Forma Charolais 73/63, wysokość 140 mm
Forma Charolais 73/63, wysokość 140 mm

Forma Charolais - forma przeznaczona do produkcji serków charolais, a także innych małych serków twarogowych i świeżych.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

10,50 zł

szt.

Forma Charolais 80/70, wysokość 130 mm

Forma Charolais 80/70, wysokość 130 mm
Forma Charolais 80/70, wysokość 130 mm

Forma Charollais - forma przeznaczona do produkcji serków charollais, a także innych małych serków twarogowych i świeżych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,10 zł

szt.

Forma Coeur

Forma Coeur
Forma Coeur
Forma Coeur w kształcie serca o wysokości 45 mm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,60 zł

szt.

Forma Creusois duża

Forma Creusois duża
Forma Creusois duża
Forma Creusois duża o wymiarach 135/110/130.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

20,40 zł

szt.

Forma Creusois mała

Forma Creusois mała
Forma Creusois mała
Forma Creusois mała o wymiarach 120/100/100.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,90 zł

szt.

Forma do masła 90 g

Forma do masła 90 g
Forma do masła 90 g

Forma do ręcznego formowania masła (blok 85 do 95 g).

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

141,00 zł

szt.

Forma Faisselle z dnem

Forma Faisselle z dnem
Forma Faisselle z dnem
Forma serowarska o wymiarach 100/95/80, przeznaczona do serów miękkich.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,20 zł

szt.

FORMA MUNSTER

FORMA MUNSTER
FORMA MUNSTER
Forma serowarska o wymiary 98/88/86, przeznaczona do serów miękkich.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,60 zł

szt.

Forma Piramida

Forma Piramida
Forma Piramida

Piękna i nietuzinkowa forma serowarska Piramida (Pyramide).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,50 zł

Forma Roquefort Basket 204/195, wysokość 103 mm

Forma Roquefort Basket 204/195, wysokość 103 mm
Forma Roquefort Basket 204/195, wysokość 103 mm

Forma „koszykowa” z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością do formowania sera Roquefort.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

60,00 zł

szt.

Forma Roquefort Basket 212/205, wysokość 200 mm

Forma Roquefort Basket 212/205, wysokość 200 mm
Forma Roquefort Basket 212/205, wysokość 200 mm

Forma „koszykowa” z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością do formowania sera Roquefort.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

98,00 zł

szt.

Forma Saint Nectaire z wieczkiem

Forma Saint Nectaire z wieczkiem
Forma Saint Nectaire z wieczkiem

Forma Saint Nectaire z wieczkiem, o wymiarach 200/200/80.

Dostępność: brak towaru

Cena:

107,50 zł

Forma St Nectaire z wieczkiem

Forma St Nectaire z wieczkiem
Forma St Nectaire z wieczkiem

Forma St Nectaire z wieczkiem o wymiarach 200/200/150 mm.

Dostępność: brak towaru

Cena:

85,00 zł

Forma St. Marcellin

Forma St. Marcellin
Forma St. Marcellin
Forma St. Marcellin o wymiarach 96/76/96.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

12,10 zł

szt.

Forma St.Marcellin Mini

Forma St.Marcellin Mini
Forma St.Marcellin Mini
Forma St.Marcelln Mini - forma przeznaczona do produkcji serków st. marcellin, a także innych serków twarogowych i świeżych - wymiary 73/68/70

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

6,10 zł

szt.

GAMMA 1

GAMMA 1
GAMMA 1

Kultura bakteryjna ochronna, nie ukwaszająca, do serów prasowanych dogrzewanych i niedogrzewanych.
Ta kultura hamuje wzrost i aktywność szkodliwych drobnoustrojów z rodziny Clostridium - zapobiega wzdęciom serów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,90 zł

GAMMA 3

GAMMA 3
GAMMA 3

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

36,00 zł

szt.

Harfa serowarska duża, druty naciągane

Harfa serowarska duża, druty naciągane
Harfa serowarska duża, druty naciągane

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

1 655,00 zł

szt.

Harfa serowarska z nożami ze stali nierdzewnej

Harfa serowarska z nożami ze stali nierdzewnej
Harfa serowarska z nożami ze stali nierdzewnej

Wysokiej jakości krajacz do skrzepu (harfa serowarska) wykonany ze stali nierdzewnej.

Dostępność: brak towaru

Cena:

250,00 zł

IOTA 1

IOTA 1
IOTA 1

Kultura zawierająca szczepy bakterii propionowych (Propionibacterium) do serów prasowanych, wysokodogrzewanych lub niskodogrzewanych, jeżeli pożądane są duże oczka w serze i specyficzny, orzechowo-owocowy smak.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA 2

IOTA 2
IOTA 2

Kultura zawierająca szczepy bakterii propionowych (Propionibacterium) niegazujących lub nieznacznie gazujących, przeznaczona do serów prasowanych, wysokodogrzewanych lub niskodogrzewanych, np. Gruyère. Produkuje niewiele gazu - oczka będą nieliczne lub nie będzie ich wcale.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA 4

IOTA 4
IOTA 4

Mieszanka liofilizowanych kultur startowych do tradycyjnego sera Tommes.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

IOTA Ca/1

IOTA Ca/1
IOTA Ca/1

Kultura zawierająca mieszankę szczepów bakterii ukwaszających, mezofilnych i termofilnych. Przeznaczona do produkcji tradycyjnego sera typu Camembert.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

19,00 zł

IOTA Ca/2

IOTA Ca/2
IOTA Ca/2

Kultura zawierająca mieszankę szczepów bakterii ukwaszających, mezofilnych i termofilnych. Przeznaczona do produkcji tradycyjnego sera typu Camembert.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

42,00 zł

IOTA CL1

IOTA CL1
IOTA CL1

Kultura startowa zawierająca zarówno szczepy kwaszące jak i dojrzewania powierzchniowego - szczepy mezofilne, 3 rodzaje drożdży i Geotrichum candidum. Przeznaczona do produkcji serów kwasowo-podpuszczkowych miękkich typu Saint Marcellin, Picodon, Charolais, Rigotte, Crottin, kozi półtwardy. Umożliwia dojrzewanie sera i uzyskanie skórki koloru kremowo-białego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA CL2

IOTA CL2
IOTA CL2

Kultura startowa zawierająca zarówno szczepy kwaszące jak i dojrzewania powierzchniowego - szczepy mezofilne, drożdże i Geotrichum candidum. Przeznaczona do produkcji serów kwasowo-podpuszczkowych miękkich typu Saint Marcellin, Picodon, Charolais, Rigotte, Crottin, kozi półtwardy. Umożliwia dojrzewanie sera i uzyskanie skórki koloru białego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA FF1

IOTA FF1
IOTA FF1

Kultura startowa zawierająca szczepy ukwaszające i chroniące przed rozwojem pleśni i drożdży. Przeznaczona do produkcji serów świeżych twarogowych, kwasowo-podpuszczkowych i miękkich z mleka krowiego, koziego i owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA M

IOTA M
IOTA M

Kultura startowa zawierająca mezofilne szczepy kwaszące, Brevibacterium Linens, Staphylococcus xylosus i drożdże. Taka mieszanka szczepów zapewnia powolne i ograniczone ukwaszanie, oraz wytworzenie na powierzchni sera mazi uczestniczącej w dojrzewaniu, powodującej umiarkowaną proteolizę. Kultura startowa przeznaczona do produkcji sera Munster, o pomarańczowej skórce, łagodnym smaku i intensywnym aromacie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

22,00 zł

IOTA ST NECTAIRE 1

IOTA ST NECTAIRE 1
IOTA ST NECTAIRE 1

Kultura startowa zawierająca Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Enterokoki i Mikrokoki. Przeznaczona do produkcji serów miękkich i serów twardych prasowanych, niskodogrzewanych typu Saint Nectaire.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

KAPPA 1

KAPPA 1
KAPPA 1

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilno-termofilna, zawierająca szczepy bakterii: 70% Streptococcus thermophilus, 20% Lactobacillus delbrueckii i Lactobacillus helveticus, 10% Lactococcus lactis. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów prasowanych wysoko dogrzewanych, np. Gruyère.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

KAPPA 2

KAPPA 2
KAPPA 2

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilno-termofilna, zawierająca szczepy bakterii: 25% Streptococcus thermophilus, 75% Lactobacillus delbrueckii i Lactobacillus helveticus. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów prasowanych wysoko dogrzewanych o wyrazistym smaku (np: Abondance, Beaufort).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

KAPPA 3

KAPPA 3
KAPPA 3

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilno-termofilna, z dodatkiem bakterii propionowych produkujących gaz. Zawiera szczepy bakterii: 15% Streptococcus thermophilus, 65% Lactobacillus delbrueckii i Lactobacillus helveticus, 20% Propionibacterium. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów prasowanych wysoko dogrzewanych, z dużymi oczkami i o typowym aromacie sera Gruyère.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

KAPPA 4

KAPPA 4
KAPPA 4

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilna zawierająca szczepy bakterii: Lactobacillus helveticus i Lactobacillus lactis. Kultury bakterii przeznaczone są do stosowania jako dodatek przy produkcji serów prasowanych, nisko i wysoko dogrzewanych. Poprawiają proteolizę i wspomagają tworzenie aromatu w serach dojrzewających. Mogą być stosowane również jako dodatek do solanki do przechowywania Fety.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

LAMBDA 12

LAMBDA 12
LAMBDA 12

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus. Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Kultura zalecana do produkcji jogurtów z mleka koziego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

LAMBDA 3

LAMBDA 3
LAMBDA 3

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (50%:50%). Kultura zalecana do produkcji jogurtów i miękkich serów z mleka owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

LAMBDA 6

LAMBDA 6
LAMBDA 6

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Mają zdolności zagęszczające, bardzo słabe ukwaszanie wtórne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

LAMBDA 7

LAMBDA 7
LAMBDA 7

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Mają zdolności zagęszczające, bardzo słabe ukwaszanie wtórne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

LAMBDA 8

LAMBDA 8
LAMBDA 8

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu zbiornikowego i termostatowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

LAMBDA 9

LAMBDA 9
LAMBDA 9

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Mają zdolności zagęszczające, bardzo słabe ukwaszanie wtórne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

36,00 zł

OMEGA 1

OMEGA 1
OMEGA 1

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

OMEGA 2

OMEGA 2
OMEGA 2

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

OMEGA 3

OMEGA 3
OMEGA 3

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

OMEGA 4

OMEGA 4
OMEGA 4

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

Papier Camembert (250 sztuk)

Papier Camembert (250 sztuk)
Papier Camembert (250 sztuk)

Specjalistyczny papier (materiał dwu-częściowy) do pakowania serów typu CAMEMBERT oraz podobnych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

163,00 zł

Podpuszczka naturalna Beaugel 5 1l

Podpuszczka naturalna Beaugel 5 1l
Podpuszczka naturalna Beaugel 5 1l

Podpuszczka naturalna to enzym pozyskiwany ze śluzówki żołądków młodych ssaków - w tym przypadku z żoładków koźląt. Produkt dedykowany jest do produkcji serów z mleka koziego (ale może być używany również do produkcji serów z mleka pochodzącego od innych zwierząt). Preparat ten umożliwia szybką i efektywną koagulację mleka.

Podpuszczka naturalna Beaugel 5 ma moc 1:3000.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

69,00 zł

l.

Podpuszczka naturalna Beaugel 50 1l

Podpuszczka naturalna Beaugel 50 1l
Podpuszczka naturalna Beaugel 50 1l

Podpuszczka naturalna to enzym pozyskiwany ze śluzówki żołądków młodych ssaków - w tym przypadku z żoładków cieląt. Produkt dedykowany jest do produkcji serów z mleka krowiego (ale może być używany również do produkcji serów z mleka pochodzącego od innych zwierząt). Preparat ten umożliwia szybką i efektywną koagulację mleka.

Podpuszczka naturalna Beaugel 500 ma moc 1:1000.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

39,00 zł

l.

Pojemniczek na serki świeże 200 ml (10 sztuk)

Pojemniczek na serki świeże 200 ml (10 sztuk)
Pojemniczek na serki świeże 200 ml (10 sztuk)

Pojemniczek do serów świeżych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,50 zł

szt.

Pojemniczek na serki świeże 500 ml (10 sztuk)

Pojemniczek na serki świeże 500 ml (10 sztuk)
Pojemniczek na serki świeże 500 ml (10 sztuk)

Pojemniczek do serów świeżych.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

6,95 zł

szt.

Pokrywka, średnica 116mm (10 sztuk)

Pokrywka, średnica 116mm (10 sztuk)
Pokrywka, średnica 116mm (10 sztuk)

Pokrywka z przezroczystego polipropylenu, średnica 116 mm, wysokość 16 mm, do pojemniczka na świeży ser 905AAB oraz 905AAA, dopuszczona do kontaktu z żywnością.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,00 zł

szt.

Pokrywka, średnica 88mm (10 sztuk)

Pokrywka, średnica 88mm (10 sztuk)
Pokrywka, średnica 88mm (10 sztuk)

Pokrywka z przezroczystego polipropylenu, średnica 88 mm, wysokość 18 mm, do pojemniczka na świeży ser 906AAB, dopuszczona do kontaktu z żywnością.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

4,30 zł

szt.

Profesjonalny papier parafinowany 32 x 25 cm (10 kg)

Profesjonalny papier parafinowany 32 x 25 cm (10 kg)
Profesjonalny papier parafinowany 32 x 25 cm (10 kg)

Papier parafinowany do pakowania, 50-55 g/m² (ser po stronie parafinowanej).

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

349,00 zł

szt.

Pudełko drewniane okrągłe z wieczkiem zszywane zszywkami

Pudełko drewniane  okrągłe z wieczkiem zszywane zszywkami
Pudełko drewniane okrągłe z wieczkiem zszywane zszywkami

Pudełko + wieczko do różnego typu serów, w tym pleśniowych i dojrzewających. Piękne i eleganckie opakowanie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

1,75 zł

Ręczny młynek do ziarna/skrzepu

Ręczny młynek do ziarna/skrzepu
Ręczny młynek do ziarna/skrzepu

Profesjonalny, ręczny młynek do mielenia ziarna serowarskiego/skrzepu. Dedykowany zwłaszcza do sera Cheddar, Cantal, Salers, Fourme de Montbrison i podobnych.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

4 707,00 zł

szt.

ROCOU - barwnik annato 1 litr

ROCOU - barwnik annato 1 litr
ROCOU - barwnik annato 1 litr

Naturalny barwnik roślinny, barwa pomarańczowa do żółtej. Stosowany do barwienia skórki serów przez nacieranie lub całych serów przez dodanie do mleka przed zaprawieniem podpuszczką.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

83,00 zł

szt.

Ruszt do ociekania 31

Ruszt do ociekania 31
Ruszt do ociekania 31

Ruszt do ociekania o wymiarach 630x510. Przeznaczony do serów pleśniowych i kwasowo podpuszczkowych.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

195,00 zł

szt.

Ruszt do ociekania 51

Ruszt do ociekania 51
Ruszt do ociekania 51

Ruszt do ociekania o wymiarach 630x510. Przeznaczony do serów pleśniowych i kwasowo podpuszczkowych.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

218,00 zł

szt.

SIGMA 15

SIGMA 15
SIGMA 15

Skoncentrowana mieszanka sporów Penicillum Roqueforti do produkcji serów z przerostem niebieskiej pleśni, np. Fourme, inne niewielkie sery w typie Roquefort. Charakteryzuje się niewielkim działaniem proteolitycznym. Gwarantuje wytwarzanie specyficznego, lekko owocowego i maślanego aromatu, oraz przerostów pleśni o barwie jasnoniebieskiej/jasnozielonej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

32,00 zł

szt.

SIGMA 17

SIGMA 17
SIGMA 17

Skoncentrowana mieszanka sporów Penicillum Roqueforti do produkcji serów z przerostem niebieskiej pleśni, np. Fourme, sery w typie Roquefort. Charakteryzuje się silnym działaniem proteolitycznym. Gwarantuje tworzenie przerostów pleśni o barwie niebieskiej.

Dostępność: brak towaru

Cena:

32,00 zł

SIGMA 22 (Debaryomyces Hansenii)

SIGMA 22 (Debaryomyces Hansenii)
SIGMA 22 (Debaryomyces Hansenii)

Debaryomyces hansenii, liofilizowana kultura do serów dojrzewających, rozwój drożdży na powierzchni.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

32,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl