Promocje
Podpuszczka naturalna Beaugel 500 1l
Podpuszczka naturalna Beaugel 500 1l
139,00 zł 69,50 zł
l.
Tkanina 80/80
Tkanina 80/80
35,00 zł 32,00 zł
szt.
Tkanina 70/70
Tkanina 70/70
32,00 zł 30,00 zł
szt.
Tkanina 60/40
Tkanina 60/40
19,00 zł 18,50 zł
szt.
Tkanina syntetyczna 250x300
Tkanina syntetyczna 250x300
270,00 zł 250,00 zł
szt.
Termometr elektroniczny  -50°C - +300°C
Termometr elektroniczny -50°C - +300°C
32,00 zł 25,00 zł
Ruszt do ociekania 51
Ruszt do ociekania 51
218,00 zł 115,00 zł
szt.
Ruszt do ociekania 31
Ruszt do ociekania 31
195,00 zł 110,00 zł
szt.
PUDEŁKO DO OCIEKANIA BIAŁE 2,6 L Z DZIURKAMI - kpl
PUDEŁKO DO OCIEKANIA BIAŁE 2,6 L Z DZIURKAMI - kpl
10,00 zł 8,80 zł
szt.
POPIÓŁ 50g
POPIÓŁ 50g
43,50 zł 32,00 zł
szt.
Plakietki kazeinowe
Plakietki kazeinowe
109,00 zł 67,00 zł
Paski wskaźnikowe PH 4.0-7.0 - 100szt.
Paski wskaźnikowe PH 4.0-7.0 - 100szt.
75,00 zł 60,50 zł
op.
Produkt dnia
Jogurt Pro M
Jogurt Pro M
4,60 zł
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
FAQ

 

1. Czy jogurt można zrobić tylko z mleka krowiego?


Nie, można go zrobić z każdego rodzaju mleka, w tym również mleka sojowego (do mleka sojowego polecamy specjalną  szczepionkę) przepis produkcji dostępny na stronie AGROVIS http://agrovis.eu/receptura_produkcji_ukwaszonego_mleka_sojowego.pdf


2. Jogurt się nie ‘zsiadł’. Co poszło nie tak?


Powodów takiego stanu rzeczy może być kilka. Jeśli jogurt wyprodukowany został zgodnie z instrukcją, być może problem tkwi w składzie mleka (np. obecność antybiotyków, które skutecznie zabijają wszystkie bakterie, również te dobroczynne) , dlatego najbezpieczniej do zrobienia jogurtu użyć mleka UHT. Druga możliwość jest taka, że szczepionka jogurtowa była nieodpowiednio przechowywana (pamiętajmy, że chociaż szczepionka może swobodnie wytrzymać poza warunkami chłodniczymi nawet do tygodnia , zaraz po otrzymaniu należy ją przechowywać w zamrażarce). I wreszcie, temperatura. Czynnikiem niezbędnym w produkcji jogurtu jest stała temperatura przez cały czas inkubacji. Być może w międzyczasie uległa ona wahaniu i jogurt nie miał w związku z tym dogodnych warunków do dojrzewania.


 3. Czy jogurt lepiej inkubować 4 czy 6 godzin?


Od 4 do 6, łatwym sposobem sprawdzenia czy jogurt jest już gotowy jest lekkie potrząśnięcie słoiczkiem w celu sprawdzenia czy konsystencja jest już odpowiednio zwięzła.


 4. Czy lepsze do zrobienia jogurtu jest mleko wiejskie czy takie kupione w sklepie?


Odpowiednie jest i jedno i drugie, mleko wiejskie należy jednak spasteryzować. Na UHT jogurt wychodzi doskonale (najlepsze jest mleko o zawartości tłuszczu 3,2%).


5. Jak długo szczepionka może wytrzymać poza zamrażarką?


Do około tygodnia, dlatego możemy ją Państwu wysyłać pocztą. Pamiętajmy jednak, że zaraz po jej otrzymaniu należy niezwłocznie umieścić ją w zamrażarce.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl