
BETA 8
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilna, zawierająca szczepy bakterii mezofilnych homofermentatywnych, mocno aromatyzujących i bardzo odpornych na fagi: Lactococcus lactis i Lactococcus cremoris.
Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów twardych bez oczek i serów kwasowo-podpuszczkowych (sery świeże i miękkie kozie) oraz sera feta.
Fiolka DL 1 przeznaczona jest na 100 litrów mleka pasteryzowanego lub 200 litrów mleka surowego, a fiolka DL 3.5 na 350 litrów mleka pasteryzowanego lub 700 litrów mleka świeżego.
Kultury bakterii BETA 8 można używać rotacyjnie z kulturami bakterii BETA 1.
Kultury startowe należy przechowywać w zamrażarce!