
ROCOU - barwnik annato 1 litr
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Rozpuszczalny w wodzie płyn.
Ekstrakt alkaliczny z nasion Rocou, roztwór wodny.
Naturalny barwnik roślinny, zgodny z przepisami UE dotyczącymi barwników spożywczych.
Etykietowanie : Barwienie Rocou lub E160b.
Barwnik do serów i produktów mlecznych.
Umożliwia barwienie sera przez namaczanie, spryskiwanie lub wcieranie.
Preparat można rozcieńczyć w wodzie, serwatce, białym winie lub innych, dodając 300 g soli na 1 litr, jeśli chcesz natrzeć ser.
Nacieranie polega na myciu sera co 3 do 5 dni mniej lub bardziej rozcieńczonym roztworem.
Wstrząsnąć przed użyciem.
Przykładowe dawki dla skórki typu Raclette: 3 do 4 % do solanki.
Preparat można dodawać bezpośrednio do mleka, przed dodaniem podpuszczki, w celu uzyskania pełnego zabarwienia sera.
Przykład dawkowania do mleka:
Typ Mimolette: 25 ml / 100 L mleka;
Typ edamski: 2,5 ml / 100 l mleka;
Emmentaler i inne dogrzewane: 1 ml / 100 L ok mleka.
KRYTERIA MIKROBIOLOGICZNE:
Flore totale : < 1000 ufc / g
Levures / Moisisures : < 50 ufc / g
Enterobakterie: < 10 ufc/g
Escherichia coli : brak / 1 g
Salmonella : brak / 25 g
KOLOR: Pomarańczowy do żółtego w zależności od pH
OPAKOWANIE: Butelka 1 litr
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +10°C.
Termin optymalnego wykorzystania: patrz etykieta.