Katalog Coquard

Pełny katalog produktów firmy Coquard do pobrania poniżej (PDF).

W przypadku zainteresowania konkretnymi produktami z katalogu, zapraszamy do kontaktu z nami.

katalog coquard

 

Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do
Promocja

Kultury starterowe

Beaugel 12

Beaugel 12
Beaugel 12

Gotowy zestaw do produkcji serków dojrzewających z przerostem niebieskiej pleśni. Fiolka przeznaczona na 5 litrów mleka. Zaleca się użycie foremek ( 058CGA ) Picodon.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

13,00 zł

szt.

Beaugel Acid 1

Beaugel Acid 1
Beaugel Acid 1

Szczepionka służąca do produkcji jogurtu w oparciu o bakterie kwasu mlekowego wzbogacone o Lactobacillus acidophilus. Otrzymany produkt charakteryzuje się doskonałą strawnością i posiada właściwości wzmacniania odporności układu pokarmowego.

1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

Beaugel Bifi 1

Beaugel Bifi 1
Beaugel Bifi 1

Beaugel bifidus to szczepionka służąca do produkcji jogurtu w oparciu o bakterie kwasu mlekowego wzbogacone o Lactobacillus bifidus. Doceniany ze względu na swoje działanie antyinfekcyjne, mleko fermentowane z dodatkiem Lbc. Bifidus pozwala na lepszą absorpcje laktozy u osób z niedostatkiem laktazy jelitowej. Otrzymany produkt charakteryzuje się doskonałą strawnością i posiada właściwości wzmacniania odporności układu pokarmowego. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

ALPHA 12

ALPHA  12
ALPHA 12

Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

39,00 zł

szt.

ALPHA 10

ALPHA 10
ALPHA 10

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

ALPHA 3

ALPHA 3
ALPHA 3

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

ALPHA 6

ALPHA 6
ALPHA 6

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji zsiadłego mleka, ukwaszonej śmietany oraz serów twarogowych, twarogowo-podpuszczkowych i miękkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

Beaugel 10 25l

Beaugel 10 25l
Beaugel 10 25l

jest gotowym zestawem składającym się z podpuszczki, kultur bakteryjnych kwaszących, chlorku wapnia oraz mleka w proszku jako nośnika, przeznaczony do produkcji świeżych serków nakładanych łyżką: feselek lub świeżych twarożków.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

33,00 zł

szt.

Beaugel 11 25l

Beaugel 11 25l
Beaugel 11 25l

Beaugel 11 jest gotowym zestawem do produkcji świeżych serków krótkodojrzewających - charollais, składającym się z podpuszczki, kultur bakteryjnych kwaszących, kultur dojrzewających, chlorku wapnia oraz mleka w proszku jako nośnika. Jedna dawka przeznaczona jest na 25 litrów mleka.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

30,00 zł

szt.

Beaugel Elben

Beaugel Elben
Beaugel Elben

Beaugel Elben - preparat z fermentowanego mleka, bardzo aromatyczny, składający się z bakterii zakwaszających i aromatyzujących. Spożywany w krajach Maghrebu i Bliskiego Wschodu, Elben (nazywany też "Lben", "Leben", "Labneh" ... w zależności od regionu ) jest orzeźwiającym napojem, podawanym samodzielnie lub praktycznie do wszystkich tradycyjnych potraw orientalnych, zwłaszcza kuskusu. Elben różni się od Raiebu, który raczej podawany jest do dań z twarogu lub sera. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

Beaugel Kefir 2

Beaugel Kefir 2
Beaugel Kefir 2

Szczepionka do wyrobu kefiru zawierająca w swoim składzie bakterie mlekowe i drożdże. Dłuższy czas ukwaszania (około 24h) sprawia, że Kefir 2 jest wyrazisty w smaku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,05 zł

szt.

Beaugel Raieb 1

Beaugel Raieb 1
Beaugel Raieb 1

Beaugel Raieb - preparat z fermentowanego mleka zawierający bakterie zagęszczające teksturę oraz aromatyzujące, słabo ukwaszające. Spożywany w krajach Maghrebu i Bliskiego Wschodu zwłaszcza w czasie ramadanu, Raieb (nazywany też "Elben raieb", "rayeb", "RAIB" ... w zależności od regionu) jest produktem mlecznym, który może być spożywany jako napój lub zsiadłe mleko, także aromatyzowane. Można go podawać z chlebem lub kuskusem ale najczęściej spożywany jest z twarogiem lub świeżym serem. Jest mniej kwaśny niż Elben. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

Beaugel Soja 1

Beaugel Soja 1
Beaugel Soja 1
Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Streptococcus Thermophilus, Lactobacillus Bulgaricus i Casei. Ich wspólne działanie pozwala na fermentację sojowego mleka, z którego powstaje jogurt o gładkiej teksturze i zrównoważonym smaku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

Beaugel Yog 1

Beaugel Yog 1
Beaugel Yog 1

Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich wspólne działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje tradycyjny jogurt, o lekko kwaśnym smaku i mocnej teksturze.

Po dodaniu cukru może być również tradycyjnym jogurtem słodzonym. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości  probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

 

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

Beaugel Yog 2

Beaugel Yog 2
Beaugel Yog 2

Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje tradycyjny jogurt, o naturalnym kremowym smaku.zrównoważonym między słodyczą i kwasowością.

 

Po dodaniu cukru może być również tradycyjnym jogurtem słodzonym. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości  probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

 

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

Beaugel Yog 3

Beaugel Yog 3
Beaugel Yog 3

Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich wspólne działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje kremowy jogurt o lekkim i słodkim smaku i bardzo gładkiej teksturze.

Idealny do łączenia z konfiturami. 1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości  probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

Beaugel Yog 4

Beaugel Yog 4
Beaugel Yog 4

Szczepionka zawierająca bakterie ze szczepów Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Ich działanie pozwala na fermentację mleka, z którego powstaje jogurt o spójnej teksturze i lekko kwaskowym, wyrazistym smaku. Idealny do łączenia z owocami

1 dawka jest przeznaczona na 5 litrów mleka, czyli 40 typowych słoiczków jogurtowych. Kulturę można dzielić. 1 cm zawartości probówki odpowiada 1 litrowi mleka.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

BETA 1

BETA 1
BETA 1

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów twardych bez oczek i serów kwasowo-podpuszczkowych (sery świeże i miękkie kozie) oraz fety.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

BETA 8

BETA 8
BETA 8

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów twardych bez oczek i serów kwasowo-podpuszczkowych (sery świeże i miękkie kozie) oraz fety.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

DELTA 1

DELTA 1
DELTA 1

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura termofilna składająca się z pojedynczego, szybko działającego szczepu bakterii Streptococcus thermophilus.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

GAMMA 1

GAMMA 1
GAMMA 1

Kultura bakteryjna ochronna, nie ukwaszająca, do serów prasowanych dogrzewanych i niedogrzewanych.
Ta kultura hamuje wzrost i aktywność szkodliwych drobnoustrojów z rodziny Clostridium - zapobiega wzdęciom serów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

19,00 zł

GAMMA 3

GAMMA 3
GAMMA 3

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

39,00 zł

szt.

IOTA 1

IOTA 1
IOTA 1

Kultura zawierająca szczepy bakterii propionowych (Propionibacterium) do serów prasowanych, wysokodogrzewanych lub niskodogrzewanych, jeżeli pożądane są duże oczka w serze i specyficzny, orzechowo-owocowy smak.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA 2

IOTA 2
IOTA 2

Kultura zawierająca szczepy bakterii propionowych (Propionibacterium) niegazujących lub nieznacznie gazujących, przeznaczona do serów prasowanych, wysokodogrzewanych lub niskodogrzewanych, np. Gruyère. Produkuje niewiele gazu - oczka będą nieliczne lub nie będzie ich wcale.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA 4

IOTA 4
IOTA 4

Mieszanka liofilizowanych kultur startowych do tradycyjnego sera Tommes.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA Ca/1

IOTA Ca/1
IOTA Ca/1

Kultura zawierająca mieszankę szczepów bakterii ukwaszających, mezofilnych i termofilnych. Przeznaczona do produkcji tradycyjnego sera typu Camembert.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

19,00 zł

IOTA Ca/2

IOTA Ca/2
IOTA Ca/2

Kultura zawierająca mieszankę szczepów bakterii ukwaszających, mezofilnych i termofilnych. Przeznaczona do produkcji tradycyjnego sera typu Camembert.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

19,00 zł

IOTA CL1

IOTA CL1
IOTA CL1

Kultura startowa zawierająca zarówno szczepy kwaszące jak i dojrzewania powierzchniowego - szczepy mezofilne, 3 rodzaje drożdży i Geotrichum candidum. Przeznaczona do produkcji serów kwasowo-podpuszczkowych miękkich typu Saint Marcellin, Picodon, Charolais, Rigotte, Crottin, kozi półtwardy. Umożliwia dojrzewanie sera i uzyskanie skórki koloru kremowo-białego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA CL2

IOTA CL2
IOTA CL2

Kultura startowa zawierająca zarówno szczepy kwaszące jak i dojrzewania powierzchniowego - szczepy mezofilne, drożdże i Geotrichum candidum. Przeznaczona do produkcji serów kwasowo-podpuszczkowych miękkich typu Saint Marcellin, Picodon, Charolais, Rigotte, Crottin, kozi półtwardy. Umożliwia dojrzewanie sera i uzyskanie skórki koloru białego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA FF1

IOTA FF1
IOTA FF1

Kultura startowa zawierająca szczepy ukwaszające i chroniące przed rozwojem pleśni i drożdży. Przeznaczona do produkcji serów świeżych twarogowych, kwasowo-podpuszczkowych i miękkich z mleka krowiego, koziego i owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA M

IOTA M
IOTA M

Kultura startowa zawierająca mezofilne szczepy kwaszące, Brevibacterium Linens, Staphylococcus xylosus i drożdże. Taka mieszanka szczepów zapewnia powolne i ograniczone ukwaszanie, oraz wytworzenie na powierzchni sera mazi uczestniczącej w dojrzewaniu, powodującej umiarkowaną proteolizę. Kultura startowa przeznaczona do produkcji sera Munster, o pomarańczowej skórce, łagodnym smaku i intensywnym aromacie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

22,00 zł

IOTA ST NECTAIRE 1

IOTA ST NECTAIRE 1
IOTA ST NECTAIRE 1

Kultura startowa zawierająca Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Enterokoki i Mikrokoki. Przeznaczona do produkcji serów miękkich i serów twardych prasowanych, niskodogrzewanych typu Saint Nectaire.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

KAPPA 1

KAPPA 1
KAPPA 1

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilno-termofilna, zawierająca szczepy bakterii: 70% Streptococcus thermophilus, 20% Lactobacillus delbrueckii i Lactobacillus helveticus, 10% Lactococcus lactis. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów prasowanych wysoko dogrzewanych, np. Gruyère.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

KAPPA 2

KAPPA 2
KAPPA 2

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilno-termofilna, zawierająca szczepy bakterii: 25% Streptococcus thermophilus, 75% Lactobacillus delbrueckii i Lactobacillus helveticus. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów prasowanych wysoko dogrzewanych o wyrazistym smaku (np: Abondance, Beaufort).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

KAPPA 3

KAPPA 3
KAPPA 3

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilno-termofilna, z dodatkiem bakterii propionowych produkujących gaz. Zawiera szczepy bakterii: 15% Streptococcus thermophilus, 65% Lactobacillus delbrueckii i Lactobacillus helveticus, 20% Propionibacterium. Kultury bakterii przeznaczone są do produkcji serów prasowanych wysoko dogrzewanych, z dużymi oczkami i o typowym aromacie sera Gruyère.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

KAPPA 4

KAPPA 4
KAPPA 4

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura mezofilna zawierająca szczepy bakterii: Lactobacillus helveticus i Lactobacillus lactis. Kultury bakterii przeznaczone są do stosowania jako dodatek przy produkcji serów prasowanych, nisko i wysoko dogrzewanych. Poprawiają proteolizę i wspomagają tworzenie aromatu w serach dojrzewających. Mogą być stosowane również jako dodatek do solanki do przechowywania Fety.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

19,00 zł

LAMBDA 10

LAMBDA 10
LAMBDA 10

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus. Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Kultura zalecana do produkcji jogurtów z mleka koziego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

LAMBDA 12

LAMBDA 12
LAMBDA 12

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus. Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Kultura zalecana do produkcji jogurtów z mleka koziego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

LAMBDA 3

LAMBDA 3
LAMBDA 3

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (50%:50%). Kultura zalecana do produkcji jogurtów i miękkich serów z mleka owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

LAMBDA 6

LAMBDA 6
LAMBDA 6

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Mają zdolności zagęszczające, bardzo słabe ukwaszanie wtórne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

LAMBDA 7

LAMBDA 7
LAMBDA 7

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Mają zdolności zagęszczające, bardzo słabe ukwaszanie wtórne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

LAMBDA 8

LAMBDA 8
LAMBDA 8

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu zbiornikowego i termostatowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

LAMBDA 9

LAMBDA 9
LAMBDA 9

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanka szczepów Streptococcus Thermophilus i Lactobacillus Bulgaricus (80%:20%). Kultury bakterii przeznaczone są do jogurtu produkowanego metodą zbiornikową i termostatową. Mają zdolności zagęszczające, bardzo słabe ukwaszanie wtórne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

36,00 zł

OMEGA 1

OMEGA 1
OMEGA 1

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

OMEGA 2

OMEGA 2
OMEGA 2

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

OMEGA 3

OMEGA 3
OMEGA 3

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

OMEGA 4

OMEGA 4
OMEGA 4

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Mieszanina dużej liczby szczepów, które są bardzo odporne na fagi i wytwarzają mało gazu (90% szczepów homofermentacyjnych). Składa się w 80% z Lactococcus Cremoris i Lactococcus Lactis oraz w 20% z Lactococcus Diacetilactis, Leuconostoc Cremoris i Streptococcus Thermophilus. Kultura startowa przeznaczona jest do produkcji serów twardych i półtwardych, dojrzewających, z mleka krowiego, koziego, owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

SIGMA 15

SIGMA 15
SIGMA 15

Skoncentrowana mieszanka sporów Penicillum Roqueforti do produkcji serów z przerostem niebieskiej pleśni, np. Fourme, inne niewielkie sery w typie Roquefort. Charakteryzuje się niewielkim działaniem proteolitycznym. Gwarantuje wytwarzanie specyficznego, lekko owocowego i maślanego aromatu, oraz przerostów pleśni o barwie jasnoniebieskiej/jasnozielonej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

32,00 zł

szt.

SIGMA 17

SIGMA 17
SIGMA 17

Skoncentrowana mieszanka sporów Penicillum Roqueforti do produkcji serów z przerostem niebieskiej pleśni, np. Fourme, sery w typie Roquefort. Charakteryzuje się silnym działaniem proteolitycznym. Gwarantuje tworzenie przerostów pleśni o barwie niebieskiej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

32,00 zł

szt.

SIGMA 22 (Debaryomyces Hansenii)

SIGMA 22 (Debaryomyces Hansenii)
SIGMA 22 (Debaryomyces Hansenii)

Debaryomyces hansenii, liofilizowana kultura do serów dojrzewających, rozwój drożdży na powierzchni.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

32,00 zł

szt.

SIGMA 30

SIGMA 30
SIGMA 30

Liofilizowana, wspomagająca kultura drożdży, do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Jest to kultura drożdży Saccharomyces cerevisiae, która wykazuje duże właściwości gazotwórcze i w ten sposób wspomaga otwarcie struktury serów z przerostem niebieskiej pleśni. Dodatkowo wzbogaca aromat sera na skutek działalności lipolitycznej i proteolitycznej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

32,00 zł

szt.

SIGMA 41

SIGMA 41
SIGMA 41

Penicillium nalgiovensis, liofilizowana kultura dojrzewania, biała pleśń stosowana do serów prasowanych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

23,00 zł

szt.

SIGMA 43

SIGMA 43
SIGMA 43

Szara pleśń Penicillium, płynna kultura dojrzewania, używana do produkcji Tomme de pays.

Dostępność: brak towaru

Cena:

23,00 zł

SIGMA 54

SIGMA 54
SIGMA 54

Skoncentrowana mieszanka sporów Geotrichum Candidum do produkcji serów z porostem pleśni, przede wszystkim miękkich i kwasowo-podpuszczkowych, np. Brie, Camembert, Saint-Nectaire, Reblochon. Wpływa na wygląd serów, umożliwia wytworzenie specyficznej struktury skórki o kremowo-beżowym kolorze, podkreśla smak serów. Ma działanie wspomagające wzrost pleśni Penicilium Candidum.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

32,00 zł

szt.

SIGMA 55

SIGMA 55
SIGMA 55

Skoncentrowana mieszanka sporów Geotrichum Candidum do produkcji serów z porostem pleśni, przede wszystkim miękkich i kwasowo-podpuszczkowych, np. Brie, Camembert, Saint-Nectaire, Reblochon. Wpływa na wygląd serów, umożliwia wytworzenie specyficznej struktury skórki o kremowo-beżowym kolorze, podkreśla smak serów. Ma działanie wspomagające wzrost pleśni Penicilium Candidum.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

28,00 zł

szt.

SIGMA 63

SIGMA 63
SIGMA 63

Skoncentrowana mieszanka sporów Brevibacterium Linens do produkcji serów miękkich z masowaną skórką i serów twardych, nieprasowanych, np. Munster, Limburger, Port-du-Salut, Raclette, Livarot. Są to bakterie czerwonej mazi, gwarantujące wybarwienie średnie, lekko pomarańczowe i wytworzenie bardzo intensywnego zapachu.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

26,00 zł

szt.

SIGMA 75

SIGMA 75
SIGMA 75

Skoncentrowana mieszanka sporów Penicillium candidum do produkcji zarówno serów miękkich jak i twardych, np. Camembert, Brie, Coulommiers czy Cambozola. Charakteryzuje się dość silnym działaniem proteolitycznym oraz szybkim wzrostem pleśni (grzybnia dość długa i bardzo biała, gęsto porastająca ser).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

27,00 zł

szt.

SIGMA 97

SIGMA 97
SIGMA 97

Skoncentrowana mieszanka składająca się z Brevibacterium linens, Debaryomyces hansenii, Brevibacterium casei i Geotrichum candidum. Przeznaczona do produkcji serów prasowanych (w stylu serów z Pirenejów, np. sera Brebis). Pozwala na wyprodukowanie serów o wyrazistym smaku i o ładnie wybarwionej na pomarańczowo, naturalnej skórce.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

30,00 zł

szt.

Beaugel Kefir 3

Beaugel Kefir 3
Beaugel Kefir 3

Kefir 3 zastępuje wycofany Kefir 1. Szczepionka do wyrobu kefiru zawiera w swoim składzie bakterie mlekowe i drożże. Krótki czas ukwaszania (ok 12h) sprawia, że kefir 3 jest łagodny w smaku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

11,50 zł

szt.

DELTA 2

DELTA 2
DELTA 2

Wyselekcjonowane kultury bakterii, skoncentrowane i liofilizowane, przeznaczone do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Kultura termofilna składająca się z pojedynczego, szybko działającego szczepu bakterii Streptococcus thermophilus.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

18,00 zł

IOTA FF2

IOTA FF2
IOTA FF2

Kultura startowa zawierająca szczepy ukwaszające i chroniące przed rozwojem pleśni i drożdży. Przeznaczona do produkcji serów świeżych twarogowych, kwasowo-podpuszczkowych i miękkich z mleka krowiego, koziego i owczego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

38,50 zł

IOTA KEFIR 2

IOTA KEFIR 2
IOTA KEFIR 2

Kultury te polecane są do produkcji tradycyjnego, dość kwaśnego i musującego kefiru. Szczepy tworzące ten starter pochodzą z naturalnej mikroflory budującej ziarna kefirowe (grzybek tybetański). W skład wchodzą też drożdże, które produkują niewielkie ilości alkoholu i dwutlenku węgla (CO2).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

IOTA KEFIR 3

IOTA KEFIR 3
IOTA KEFIR 3

Kultury polecane do produkcji łagodnego, kremowego kefiru. Szczepy tworzące ten starter pochodzą z naturalnej mikroflory budującej ziarna kefirowe (grzybek tybetański). W skład wchodzi też niewielka ilość drożdży.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

IOTA PROBI 1

IOTA PROBI 1
IOTA PROBI 1

Kultura probiotyczna, zawierająca szczepy Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium breve i Bifidobacterium longum. Przeznaczona jako dodatek przy produkcji napojów mlecznych fermentowanych, takich jak jogurt, wzbogaconych o probiotyki. Produkty probiotyczne jako podstawa codziennej diety, przyczyniają się do zdrowego i prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,00 zł

IOTA V

IOTA V
IOTA V

Kultura startowa zawierająca termofilne szczepy kwaszące, oraz wspomagające dojrzewanie mikrokoki, Geotrichum candidum i drożdże. Przeznaczona do produkcji serów miękkich typu Vacherin. Umożliwia powolne i ograniczone dojrzewanie sera i uzyskanie skórki koloru kremowo-białego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

22,00 zł

Polecamy
GAMMA 1
GAMMA 1

19,00 zł

SIGMA 97
SIGMA 97

30,00 zł

szt.
Beaugel Yog 3
Beaugel Yog 3

11,50 zł

szt.
SIGMA 17
SIGMA 17

32,00 zł

szt.
SIGMA 30
SIGMA 30

32,00 zł

szt.
SIGMA 15
SIGMA 15

32,00 zł

szt.
SIGMA 41
SIGMA 41

23,00 zł

szt.
LAMBDA 3
LAMBDA 3

17,00 zł

Beaugel Acid 1
Beaugel Acid 1

11,50 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl